ABRA KADABRA, Święta, Przepisy świąteczne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
ABRA KADABRA - romantyczny deser

 

Składniki

Przepis

·         4 szklanki mleka

·         3 żółtka

·         4 łyżki cukru pudru

·         cukier waniliowy

·         garść płatków migdałowych lub wiórków kokosowych

·         25 dag owoców (najlepiej truskawek, malin, jagód, bezpestkowych winogron, brzoskwini, moreli)

·         biszkopty


 

lPłatki migdałowe drobno posiekać. Jeśli używamy wiórków kokosowych, należy je uprzednio zalać mlekiem na około 20 minut.llMleko zagotować z posiekanymi migdałami lub namoczonymi wiórkami.llZóltka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie, stale ubijając, wlewać do nich powoli gorące mleko z dodatkami, dopóki nie powstanie jednolity krem.llOstudzić, wstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny.llOwoce umyć, usunąć szypułki. Duże truskawki oraz morele i brzoskwinie pokroić w niewielką kostkę. llNastępnie owoce wymieszać z ochłodzonym sosem mlecznym, rozłożyc do filiżanek, małych miseczek lub pucharków. Posypać pokruszonymi biszkoptami.l

                                                SMACZNEGO !!!

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • storyxlife.htw.pl